4 din Top 5 cei mai bine platiti directori lucreaza pentru Apple

Conform listei S&P 500 compilate de U.S. Securities and Exchange Commission si citate de Bloomberg, 4 din primii 5 executivi lucreaza pentru Apple. Surpriza este ca CEO-ul companiei, Tim Cook, nu se numara printre acestia.

apple_execs

Bob Mansfield, Bruce Sewell, Jeff Williams si Peter Oppenheimer, directori ai companiei Apple, sunt in top 5 cei mai bine platiti corporatisti din America. Majoritatea banilor castigati de acestia anul trecut nu au provenit din salar ci din actiunile acordate drept compensatie.

Bob Mansfield a avut remuneratia cea mai mare, castigand $85,5 milioane in 2012. In calitate de Senior Vice-President of Technologies, Mansfield si-a anuntat retragerea anul trecut in Iunie dar a fost convins sa ramana inca doi ani dupa ce i s-a oferit un contract exorbitant. Au existat zvonuri ca Tim Cook a fost martorul unei mici rascoale in interiorul companiei cand a anuntat retragerea lui Mansfield si ca planuieste sa il inlocuiasca cu Dan Riccio.

Urmatorul pe lista este Bruce Sewell, avocatul sef al companiei in functia de Senior Vice-President of Legal and Government Affairs. Anul trecut a castigat $69 milioane ceea ce l-a plasat pe locul al treilea pe lista S&P 500. Cu putin in urma lui se situeaza Jeff Williams care a dus acasa $68,7 milioane din pozitia de Senior Vice-President of Operations, post pe care il ocupa din 2010 dupa un deceniu ca angajat al Apple. Ultimul din Top 5 este Peter Oppenheimer care raspunde de finantele companiei din pozitia de Senior Vice-President and Chief Financial Officer si a castigat anul trecut $68.6 milioane.

In fruntea top-ului se situeaza CEO-ul Oracle, Larry Ellison, a carui compensatie a fost de $96,2 milioane. Seful Apple, Tim Cook, a fost remunerat anul trecut cu doar $4,17 milioane, dupa ce in 2011 a incasat suma record de $378 milioane din pachetul de actiuni care i s-a oferit.

sursa – AppleInsider