Anvelopa inteligenta

anvelopa inteligentaUltima decada a fost foarte productiva din punct de vedere tehnologic in industria auto, unde sistemele de control al tractiunii si stabilitatii au facut progrese mari, dar anvelopa in sine nu a suferit modificari majore. Schrader Electronics doreste sa schimbe acest lucru prin introducerea unei “anvelope inteligente” care ar putea fi gata sa intre in productie in mai putin de trei ani. Compania  cunoaste deja domeniul auto, fiind lider mondial al sistemelor de monitorizare a presiunii pneurilor.

Schrader afirma ca anvelopa inteligenta va contine sensori implantati ce vor transmite informatii prin tehnologie wireless catre receptori aflati pe sasiul masinii. Acestia vor transmite informatia catre unitatea centrala a autovehicolului care va putea actiona corespunzator. Compania de electronice lucreaza in prezent impreuna cu Pirelli pentru a introduce o prima varianta pe piata pana la sfarsitul anului 2010.

In prima faza, anvelopa numita “Cyber Tyre Lean” va transmite presiunea, temperatura, incarcarea medie si numarul de rotatii. Schrader Electronics estimeaza ca varianta finala a anvelopei inteligente va fi disponibila pe piata pana in 2013.

sursa : autoblog