Astazi am invatat: 12 lucruri interesante despre Lego

tmg-slideshow_xl

Toti avem propria istorie cu Lego. Seturile pe care i-ai rugat pe parinti sa-ti cumpere. Cetatile si armatele care iti ocupau camera. Durerea brusca si incomparabila pe care o simteai de fiecare data cand calcai pe o caramida Lego. Dar cat de bine cunosti aceasta companie, de fapt? Dupa ceva cautat, am reusit sa compunem o lista cu 12 lucruri pe care s-ar putea sa nu le stii.

1. Este cel mai mare producatoar de anvelope din lume.

Da, ai citit bine. LEGO produce mai multe anvelope decat Goodyear si Bridgestone. De fapt, mai multe decat cei doi producatori impreuna! Dar cate mini-anvelope iti trebuie ca sa poti sa spui ca esti pe locul 1, oare? 381 de milioane.

2. Peste 4 miliarde de minifigurine au fost produse pana in prezent.

Minifigurinele sunt omuletii aceia mici cu maini rotunde. Se estimeaza ca pana in 2019 ei vor depasi intreaga populatie terestra. Gandeste-te la asta un pic… Bine, acum poti citi in continuare.

3. Lego face o serie speciala doar pentru adulti, numita Serious Play.

Aceasta serie consta intr-un numar de seturi oferite spre vanzare companiilor, pentru construire in echipa, si au rolul de a spori inovarea si performanta in grup.

4. Grupul Lego a inceput in 1932.

Urmand un incendiu in atelierul de tamplarie al lui Ole Kirk Christen, acesta a inceput sa creeze jucarii din surplus de lemn. Printre acestea se enumerau pusculite, masinute, camioane si casute. Doar in 1947 au inceput sa construiasca caramizile reprezentative Lego din plastic, dar vanzarile au fost initial foarte dezamagitoare.

5. Ar fi nevoie de 40 de miliarde de caramizi pentru a face un turn care sa ajung pana la Luna.

Sau aproximativ numarul total de caramizi pe care le-ai pierdut sub canapea. Cu alte cuvinte, foarte multe caramizi.

6. Minifigurina nu si-a facut debutul pana in 1975.

Si aratau foarte diferit de acum; primele minifigurine nu aveau fete, maini, sau gen.

7. La sediul companiei din Billund, Danemarca, exista un seif secret ignifug.

Se numeste LEGO Memory Lane si contine un exemplar din aproape fiecare set Lego creat vreodata.

8. Numele de “Lego” provine de la cuvantul danez Leg Godt.

Adica “Joaca bine”. Din coincidenta, mai inseamna “eu am construit” in Latina.

9. Constructori Maestri sunt platiti sa construiasca seturi Lego.

Da, exista constructori Lego profesionisti, dar aplicantii trebuie sa construiasca in fata unei audiente si a unor critici pentru a-si demonstra creativitatea, adica un fel de “Danezii au talent”.

tmg-slideshow_xl (1)

10. Cel mai mare set Lego creat vreodata a fost pentru a celebra primul set autorizat, Star Wars.

Era un X-Wing urias care a fost construit din 5.3 milioane de caramizi, cu o durata de constructie de aproximativ 17000 ore.

11. Arta cu caramizi este o industrie in plina expansiune.

Artistul Nathan Sawaya si-a parasit slujba de avocat in 2004 si si-a dedicat timpul complet spre construirea unor sculpturi foarte tari. De atunci lucrarile lui sunt expuse in numeroase locuri pe glob, iar lucrarile pe care decide sa le vanda, de cele mai multe ori ajung la preturi cu sase cifre. El detine cele mai multe caramizi ca individ: 1.5 milioane.

tmg-slideshow_xl (2)

12. Exista caramizi Lego facute din aur de 14k.

In perioada 1979-1981, compania a facut cadou aceste caramizi angajatilor cu cu cea mai mare vechime. Astazi, aceste caramizi sunt estimate la o valoare de $15,000. Ca si toate celelalte chestii extrem de rare si de ciudate, aceste caramizi apar cateodata pe eBay.

tmg-slideshow_xl (3)

Sper ca ai invatat ceva nou astazi. Acum du-te! Impresioneaza lumea cu cunostintele tale supreme despre Lego!

sursa – Supercompressor