Da sau Ba: 2016 Mini Clubman

mini3

Pentru modelul din acest an, noul 2016 Mini Clubman creste ca marime si intra in segmentul compact premium. Cand generatia anterioara si-a facut debutul cu 8 ani in urma, in 2007, venea cu o usa mica de partea pasagerului, dar de aceasta data Mini a decis ca ar fi bine ca odata cu alungirea Clubman-ului sa se adauge 4 usi de marime normala, cu balamale fata. Mini a mai adaugat numeroase noutati la Clubman-ul 2016, cum ar fi frana de parcare electrica, kit-ul optional Mini Excitement care vine cu interiorul luminat cu LED, lumini inconjuratoare, si nu numai. Dar intrebarea ramane: oare Mini s-a indepartat prea mult de Clubman-ul original, creand un model care nu s-ar mai putea considera un “Mini”?

mini1

Pentru 2016, Mini a rafinat fata automobilului, cu un design nou hexagonal pentru portiunea superioara, si un design dreptunghic pentru portiunea inferioara. Aerodinamica a fost imbunatatita prin faptul ca Mini a adaugat un orificiu deasupra emblemei. Farurile au fost imbunatatite, la randul lor, prin adaugarea unor beculete LED in jurul unui singur proiector, in schimbul componentelor circulare puse una peste cealalta, cum se poate gasi pe modelul anterior. Noul Mini Clubman 2016 are o lungime de 4,25 m, adica un plus de 27 cm fata de modelul Mini cu 5 usi. Partea posterioara a ramas in general neschimbata, pastrand aceleasi usi de tip “hambar”, dar cu stopuri complet diferite. Modelul vechi avea stopurile asezate vertical, dar de data aceasta a fost introdusa ideea de a le aseza pe orizontala, care arata aproape identic cu partea posterioara a conceptului Mini Clubman 2016.

mini2

Interiorul Clubman-ului isi trage inspiratia de la Hardtop-ul Mini standard, si vine dotat cu un ecran standard de 16.5 centimetri, care optional poate ajunge pana la 22.35 centimetri pe o versiune mai costisitoare a masinii. Clubman-ul va contine scaunele sport standard, cu scaune John Cooper Works de sport pe modelul mai avansat. Daca e sa comparam cu generatia trecuta a masinii, centrul a fost complet reimaginat. Comenzile de sub ecran au fost condensate si rationalizate, oferind o experienta mai placuta pasagerilor. Fantele de ventilatie nu mai sunt rotunjite ci au devenit patratoase.

mini4

Chiar daca Mini a reusit sa adauge usi normale, sa dea un design nou Clubman-ului si pur si simplu sa faca masina mai mare, aceste schimbari, pentru unii, ar putea sa fi schimbat imaginea “Mini”. Tu ce crezi? Crezi ca Mini s-a abatut prea mult de la Clubman-ul original, sau ca este o imbunatatire necesara, asteptata de ceva timp? Lasa un comment ca sa auzim parerea ta!

sursa – Motor Trend