Gotye creaza un mix pentru Somebody That I Used To Know (video)

V-ati saturat de melodia Somebody That I Used To Know a lui Gotye? Poate versiunea remixata de insusi creatorul hitului va fi indeajuns pentru a va redeschide apetitul. Gotye a creat un mash-up folosind nenumaratele versiuni cover si parodii ale melodiei existente pe YouTube.

Toata lumea este reprezentata in mixaj, incepand de la artistii aspiranti cantand in propriul dormitor, multi-ghitaristii, corurile de canto si a cappella, pana la cei care descriu in amanunt cum trebuie interpretata melodia. In descrierea clipului pe YouTube artistul afirma ca s-a inspirat din proiectul Thru-You al lui Kutiman si a creat mixajul pentru ca nu a putut rezista la asa o abundenta de materie prima reprezentata de clipurile existente.

Video-ul merita vazut, reprezinta ceea ce se poate obtine prin efortul comun al mai multor suflete creative si a fost foarte bine primit de fanii artistului. Un comentariu atasat clipului de catre un fan descrie perfect starea de spirit a celor ce inteleg puterea Internetului si sunt dezamagiti de catre eforturile unora in limitarea informatiei.

Cum, nu se plange de incalcarea drepturilor de autor? Nu blocheaza video-urile si website-urile pentru ca altii ii “fura” creatia? Melodia nu este chiar in linie cu ceea ce ascult in mod normal dar am cumparat albumul acum doar ca sa sprijin un artist care stie cum sa isi respecte fanii. Bravo Gotye!

 

sursa: Gizmodo , YouTube