HP cumpara Palm pentru $1.2 miliarde

PalmHewlett-Packard a anuntat ajungerea la un acord in privinta achizitionarii companiei Palm pentru $5,70 per actiune, ceea ce duce la un pret aproximativ de $1.2 miliarde. In anuntul de presa, webOS este mentionat in primul paragraf ceea ce indica faptul ca sistemul de operare mobil a fost un element cheie in decizia de achizitie.

Cei de la HP vor preda controlul tehnologiei achizitionate catre divizia Personal Systems Group dar inca nu se stie ce se va intampla cu forta de munca calificata din cadrul Palm. Todd Bradley, Executive Vice President al HP, afirma “sistemul de operare inovativ al companiei Palm furnizeaza o platforma ideala pentru expansiunea strategiei mobile a HP si pentru crearea unei experiente HP unitare ce cuprinde terminale mobile multiple. Palm detine proprietati intelectuale importante si o echipa foarte experimentata. Piata de terminale mobile inteligente este larga, profitabila si in continua crestere, iar companiiile care ofera utilizatorilor o experienta integrata vor obtine o cota de piata mai ridicata. Dezvoltarea in aria mobila ofera oportunitati importante si HP doreste sa fie un lider in domeniu.”

Jon Rubinstein, CEO Palm, s-a aratat entuziasmat de acordul de preluare, ceea ce nu este de mirare avand in vedere eforturile companiei sale de a reveni la profitabilitate. In ultimele luni toata presa de specialitate a speculat pe baza preluarii Palm, vehiculand nume precum Cisco, HTC, Google, RIM, Intel, Motorola si chiar Microsoft. Aproape nimeni nu s-a gandit la HP care parea sa isi limiteze prezenta in domeniu avand un singur terminal mobil inteligent pe piata. Ramane de vazut daca experienta si forta financiara a gigantului HP (care luna trecuta a finalizat preluarea 3Com) va putea readuce pe linia de plutire o companie cu un trecut incarcat precum Palm.

sursa : betanews