Lego colaboreaza cu Mercedes pentru a construi modelul Arocs 3245

mercedes-benz-arocs-3245-lego-model-action

Cu 4 ani in urma Mercedes-Benz si Lego au comemorat 60 de ani de la primul Unimog, prin crearea unui Lego Technic Unimog U400. Pe atunci, setul respectiv se clasifica pe locul 1 ca cel mai mare set Lego Technic, cu o marime de 38.6 centimetri lungime. Acum, duo-ul se intoarce cu un proiect si mai mare, Lego Technic Arocs 3245.

Cu o inaltime de 30.5 centimetri si o lungime de 53.3 centimetri, Arocs 3245 va fi unul dintre cele mai complexe seturi de tip Lego Technic. Pentru a reusi o asemenea capodopera, echipa de la Lego a mers sa viziteze facilitatile de camioane Mercedes-Benz in Worth, Germania, pentru a observa in detaliu linia de asamblare.

“Am vrut ca acest proiect sa arate cat mai aproape de Arocs-ul 3245 adevarat de la Mercedes-Benz. Modelul nostru vine cu suspensie pe 4 axe, un element nou de tip placa turnanta, pompe si, clar, noul sistem avansat Pneumatics 2.0, care ofera o modalitate mai usoara si mai realistica de a conecta cilindre si furtunuri.”  –  Niels Henrik Horsted, Lego senior marketing manager.

mercedes-benz-arocs-3245-lego-model-studio

Mai mult, Horsted ne spune ca set-ul de 2,793 de elemente (caramizi Lego) va avea instructiuni si pentru un alt model (utilizand aceleasi caramizi), la fel ca si toate celelalte seturi mari Lego Technic. Urmarind cel de-al 2-lea set de instructiuni va rezulta in construirea altui camion Mercedes-Benz, mai exact un Camion Articulat de Constructie, care va masura peste 76.2 centimetri lungime.

Noul Lego Technic Acrocs 3245 va ajunge in magazine pe data de 1 August, 2015.

sursa – Motor Trend