Novak Djokovic castiga trofeul de la Wimbledon

WIMBLEDON, Anglia – Pentru al doilea an consecutiv, Novac Djokovic iese triumfator in fata lui Roger Federer in finala turneului de la Wimbledon, de aceasta data cu un scor de 7-6 (1), 6-7 (10), 6-4, 6-3. Acesta este cel de-al treilea titlu al lui Djokovic la Wimbledon.

djokovic

Printre cele mai palpitante momente ale meciului se numara tiebreak-ul celui de-al 2-lea set, in care Federer a salvat sase puncte, doua pe serviciul lui Djokovic, si cu care a castigat, in sfarsit, pe a doua serva. In ciuda suportului extrem al fanilor lui Federer, Djokovic a reusit sa castige mingi-cheie in momente cruciale. Se putea citi supararea pe fata sa cand fanii au inceput sa faca galagie intre doua servicii ale lui. Dupa ce a plantat un as pe terenul lui Federer pentru a ajunge la un scor de 5-3 in al 4-lea set, s-a intors spre spectatori si a inceput sa strige spre ei.

Pe Federer, aceasta pierdere l-a iritat in mod special deoarece, la 33 de ani, nu se stie cate alte oportunitati ar putea primi. Cu putin peste un an in urma, pe cand era clasificat pe locul 8 mondial iar titlurile Grand Slam pareau sa fie in trecut, unii se intrebau de ce continua sa mai joace?

federer

Dar performanta savarsita la acesta editie a turneului de la Wimbledon, cand am putut urmari din nou jucatorul profesionist care a castigat 17 titluri Grand Slam, pare sa explice exact de ce Federer inca joaca. Daca continua sa joace la acest nivel, mai sunt multe trofee de castigat pentru el.

Pe de alta parte, Djokovic, 28, a castigat 8 din 9 titluri Grand Slam de la inceputul anului 2011, si a aparut in finale de sase ori, punand-ul in 14 dintre cele 19 finale majore in acest interval.

Pentru a vedea cum e sa fi la capatul unei serve de 240 de km/h, click aici.

sursa – The New York Times