Pastila cu motivatie

Cu totii visam sa avem un corp sculptat, suplu si tonifiat, sa putem purta cu o nonsalanta eleganta camasa aceea stramta care am vazut-o in vitrina…. Da, ne-am hotarat, de acum incolo vom fi atenti la ce mancam si mai important, ne vom tine de un regim strict de exercitiu fizic. Problema e ca nu prea avem tragere de inima sa alergam, inotam sau pedalam ca doar e asa de greeeeuuu. Nici o problema, stiinta ne vine iarasi in ajutor cu o pastila care sa ne creeze motivatia pentru exercitiu fizic.

O echipa de cercetatori de la Centrul pentru Fiziologie Umana Integrativa apartinand de Universitatea din Zurich a efectuat o serie de experimente pe soareci care au demonstrat ca hormonul numit erythropoietin (Epo) ce se gaseste in mod natural in creierul uman face ca micile rozatoare sa fie mai dornice de a efectua exercitiu fizic.

Oamenii de stiinta au efectuat teste pe trei categorii de soareci: una care nu a primit nici un tratament, una care a avut hormonul injectat si o a treia care a fost modificata genetic pentru a produce hormonul Epo in creier. Comparativ cu grupa de control (cea fara tratament), soarecii din celelalte doua grupe au efectuat mai mult exercitiu fizic.

Bazat pe rezultatele testelor, cercetatorii sugereaza posibilitatea de a crea un efect similar in populatia umana prin cresterea nivelului de Epo in creier utilizand o pastila. Sugestia este foarte plauzibila dat fiind ca hormonul exista in mod natural in corpul uman. Evident, e cale lunga de la experiment pana la un eventual produs finit asa ca nu va indreptati inca spre farmacii. Deocamdata va trebui sa va tonifiati corpul bazat doar pe vointa proprie. You can do it!

sursa – Gizmodo