Prima masina ce integreaza Android este… Roewe 350!

Daca numele vi se pare necunoscut si totusi cunoscut este pentru ca Roewe este brandul creat de SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) sub care produce automobile cu tehnologia cumparata de la Rover. Da, Roewe e destul de asemanator cu Rover astfel incat sa iti sugereze marca britanica si in acelasi timp destul de diferit astfel incat sa nu se puna problema de litigii comerciale.

Dar lasand la o parte toate prejudecatile despre industria auto chineza, uite ca ei vor fi primii care vor produce un model ce va  incorpora sistemul de operare Android. Avand o interfata puternic modificata care seamana cu Sense de la HTC, sedanul Roewe 350 va dispune de un entertainment unit cu ecran tactil si navigatie GPS incorporata. Ce e si mai interesant este ca sistemul ca avea si conectivitate 3G prin care va putea accesa informatii despre trafic, starea vremii, cotatii bursiere, etc, si va putea efectua convorbiri telefonice, sms si email. Deocamdata accesul la Android Market va fi restrictionat.

Modelulva fi lansat pe piata chineza spre sfarsitul anului in curs iar pachetul Android va avea un pret cuprins intre $600-900 incluzand un abonament de 24 de luni la serviciul 3G prin China Unicom.

sursa : worldcarfans