Primele recenzii ale iPad Air

ipad_air1Va prezentam primele recenzii ale noului iPad Air aparute in presa de specialitate. Primele impresii sunt foarte bune, majoritatea jurnalistilor aratandu-se incantati de noua tableta.

AllThingsD

Cunoscutul Walt Mossberg aduce laude companiei Apple pentru faptul ca a mentinut ca obiectiv prioritar durata de viata a bateriei noului dispozitiv. Acesta

afirma ca performanta tabletei din acest punct de vedere a fost cea mai buna din toate dispozitivele testate pana acum, reusind 12 ore de redare video HD impletite cu folosirea altor aplicatii precum Mail.

“Noul iPad nu este o reproiectare din temelii a ceea ce inseamna tableta, dar este o imbunatatire majora a ceea ce era deja un produs de succes”, spune Mossberg. “Este cea mai buna tableta pe care am folosit-o vreodata.”

Pe langa durata lunga de viata a bateriei, jurnalistul de la Wall Street Journal a fost impresionat si de greutatea redusa a dispozitivului.

Ca si puncte slabe, Mossberg mentioneaza faptul ca Apple nu produce prea multe accesorii proprii si costul unei tastaturi poate fi insemnat pentru cei cu buget mai restrans. Per total insa jurnalistul recomanda noul iPad Air “fara sa stau pe ganduri”.

The Loop

Jim Dalrymple a fost printre primii care au publicat o recenzie cand s-a ridicat embargo-ul media. El a avut sperante mari legate de noua tableta si se pare ca Apple a reusit sa le atinga.

“Vestea buna este ca iPad Air reuseste sa satisfaca toate asteptarile si aduce si ceva in plus”, scrie Dalrymple.

Jurnalistul a fost impresionat de cat de usor si puternic este noul iPad. Apple a reusit sa reduca greutatea prin ingustarea marginilor lungi si revizuirea bateriei, toate acestea in timp ce performantele au crescut datorita noului chip A7.

TechCrunch

Darrell Etherington spune ca iPad Air “insufleteste din nou dispozitivul de tip tableta care a schimbat regulile jocului”. Continua prin a mentiona ca noul procesor A7 aduce imbunatatiri notabile la capitolul perfomanta, ceea ce da un impuls semnificativ aplicatiilor iOS cum ar fi cele din seria creata de Apple, iWork si iLife.

Capacitatea bateriei este mentionata iarasi ca un punct forte, jurnalistul reusind 10 ore de functionare conectat la WiFi si un pic mai putin conectat la LTE.

Etherington mentioneaza ca noul iPad poate converti unii utilizatori spre o tableta cu ecran mare, contrar tendintei actuale a consumatorilor de a gravita catre tabletele mai mici si mai portabile.

CNET

Tim Stevens a acordat noului iPad calificativul “excelent” cu 4,5 stele din 5, numind aparatul drept “cea mai buna tableta full-size de pe piata”. La fel ca Mossberg, si Stevens face observatia ca tableta este pozitionata ca pret peste concurenta dar ca designul si performanta vor convinge multi consumatori sa plateasca pretul mai piparat.

“Tine in mana un iPad Air si iti vei aduce aminte de prima data cand ai avut in mana un iPad Mini”, spune Stevens. “Este un moment de care iti vei aduce aminte”.

La capitolul performanta, CNET mentioneaza procesorul A7 la frecventa de 1,39GHz, mai rapid decat cel din iPhone 5S care ruleaza la 1,29GHz. Frecventa mai ridicata duce la o incalzire usoara, desi noul iPad nu se incalzeste atat de mult ca si cel din generatia a 4-a.

Stevens mai mentioneaza ca desi partile componente ale noului iPad sunt in mare masura asemenatoare cu cele ale vechii generatii, designul nou plaseaza Air “pe o alta planeta”.

Engadget

Brad Molen de la Engadget a tras concluzii similare legate de durata de viata a bateriei si performante. Designul a impresionat in mod special.

“Nu sunt multi producatori care reusesc sa creeze o tableta usoara si subtire fara a da sentimentul de ieftin si fragil, dar Apple a reusit din plin”, spune Molen.

Jurnalistul compara iPad Air cu o varianta marita a iPad Mini, si in ciuda camerei foto mediocre numeste noul dispozitiv ca  fiind cel mai bun iPad de pana acum.

Noul iPad Air se pune in vanzare in Statele Unite la 1 Noiembrie, magazinele Apple Store deschizand mai devreme, la 8am, in cinstea ocaziei.

sursa – AppleInsider