Primele recenzii ale iPhone 5s si iPhone 5c

iphone5s_5c1Lansarea pe piata a noilor telefoanele iPhone 5s si iPhone 5c se apropie cu pasi repezi iar azi Apple a ridicat embargoul media ce viza aparitia recenziilor noilor aparate. Presa nu a intarziat in a isi publica parerea dupa ce multi jurnalisti petrecut mai mult de o saptamana cu smartphone-urile primite la evenimentul de prezentare din 10 Septembrie. Recenziile sunt majoritar pozitive si va prezentam mai jos o scurta trecere in revista a acestora.

AnandTech

Anand Shimpi, fondatorul site-ului AnandTech, ofera poate cea mai amanuntita recenzie a ambelor telefoane. In stilul sau caracteristic, Shimpi descrie iPhone 5s ca “cel mai mare update de tip S din partea Apple”. Articolul sau ofera o descriere in detaliu a arhitecturii noului procesor A7 precum si o serie de date statistice referitoare la performantele acestuia.

Camera foto este mai mult o evolutie decat o schimbare radicala fata de cea din iPhone 5. Sunt totusi imbunatatiri notabile in situatiile de luminozitate scazuta si un “mod auto excelent”.

Touch ID este implementat foarte bine si jurnalistului i-a lipsit acest element cand a trecut la testarea fratelui mai mic, iPhone 5c.

Despre iPhone 5c Shimpi scrie ca este “inlocuitorul perfect” al lui iPhone 5, oferind performante similare cu acesta intr-o constructie solida. In mod interesant, in unele teste display-ul din iPhone 5c a evoluat mai bine decat cel din iPhone 5s, cu un contrast si o fidelitate a culorilor foarte bune.

AllThingsD

Walt Mossberg ofera un sumar al timpului petrecut cu iPhone 5s, prezentand senzorul Touch ID ca unul din elementele forte ale noului dispozitiv.

Referitor la Touch ID, Mossberg spune: “pare o smecherie dar este un avans real al tehnologiei, cel mai mare pas in domeniul autentificarii biometrice in cazul aparatelor pentru publicul larg”.

iOS 7 este numit ca “un mare pas inainte” fata de iOS6 cu prea multe noutati pentru a fi enumerate toate. Asistentul virtual Siri are precizie mai mare in raspunsuri deoarece integreaza mai multe surse printre care Wikipedia si Bing. De asemenea, sunt mai multe voci disponibile pentru a fi pe placul tuturor.

Cea mai mare plangere a lui Mossberg a fost faptul ca tastatura virtuala a ramas neschimbata si nici acum Apple nu permite aplicatii de acest gen pentru a avea o alternativa.

iPhone 5c este numit de Lauren Goode ca un telefon premium cu o constructie solida. Ea mentioneaza ca circuitele interne sunt aceleasi ca la iPhone 5 cu imbunatatirea performantelor LTE si o camera foto fata mai mare. Si aici se mentioneaza faptul ca culorile pe display-ul 5c sunt mai calde decat in cazul iPhone 5s.

Apple inca nu a comunicat capacitatea exacta a bateriei dar testele indica o durata de exploatare ceva mai mare decat in cazul generatiei anterioare.

Engadget

Engadget a fost printre primele site-uri care au postat o recenzie pentru iPhone 5s cand embargoul media a fost ridicat. Cei de aici descriu hardware-ul telefonului, si in special noul procesor A7, ca fiind de cea mai inalta clasa. Cu arhitectura sa pe 64 de biti noul procesor poate schimba radical experienta utilizatorului, in special daca dezvoltatorii vor crea noi aplicatii care sa profite de acest avantaj.

Despre iPhone 5c cei de la Engadget scriu ca reprezinta “mai mult decat suma componentelor sale”, mentionand calitatea inalta a fabricatiei care face pereche buna cu electronica provenita din vechiul iPhone 5. Marele avantaj aici este iOS 7 care creaza un pachet finit foarte placut impreuna cu noul telefon colorat. Camera foto este transferata din iPhone 5 fara nici o modificare si astfel nu e la acelasi nivel cu cea din iPhone 5s.

TechCrunch

Darrell Etherington scrie in recenzia sa ca prin iPhone 5s “Apple castiga din nou dreptul de a afirma ca are cel mai bun smartphone de pe piata”. Chiar daca designul exterior nu a suferit multe schimbari, noutatile din interior au un impact major asupra performantelor aparatului. Etherington intra in detalii referitoare la calitatile camerei foto si la specificatiile hardware. Procesorul A7 este proiectat pentru viitor si va fi folosit din plin de aplicatiile ce urmeaza sa apara.

Cea mai mare calitate a lui iPhone 5c este designul acestuia, scrie Etherington. Procesul de fabricatie de inalta clasa confera aparatului o senzatie premium desi in interior nu sunt multe schimbari. Per total iPhone 5c este o usoara imbunatatire asupra lui iPhone 5, ceea ce l-ar situa ca cel mai bun smartphone daca Apple nu ar fi lansat si iPhone 5s.

The Loop

Jim Dalrymple analizeaza in articolul sau ambele modele, spunand ca 5s este pentru cei ce vor sa fie totdeauna la zi cu cel mai performant smartphone, in timp ce 5c ii va tenta pe cei ce vor evada din tabara Android si cei ce doresc calitate la un pret mai accesibil. Din nou, senzorul Touch ID a fost elementul deosebit in 5s, eliminand necesitatea tastarii unui PIN pentru a debloca telefonul. “Senzorul de amprente te scuteste de acel calvar. Mentine securitatea de care ai nevoie si elimina frustrarea”, spune Dalrymple.

Articolul ofera comentarii despre camera foto care ofera performante bune pentru utilizatorii obisnuiti. Impresionanta este si aplicatia foto din iOS 7 care vine cu noutati precum slow-motion video si burst-mode pentru fotografii. Se mentioneaza si noul procesor A7 care creste vizibil performanta aparatului.

In cazul lui iPhone 5c Dalrymple mentioneaza calitatea inalta a fabricatiei ca fiind cel mai mare avantaj al telefonului. Impresionant este nu doar ca Apple reuseste sa lanseze un telefon mai accesibil fara a sacrifica functionalitatea, dar mai ales ca ofera mai multa functionalitate pentru mai putini bani.

sursa – appleinsider