Veniturile Apple doar din vanzarile iPhone mai mari decat Microsoft, Boeing, Procter & Gamble

iphone_revenueConform datelor publicate de Businessweek, daca business-ul iPhone al Apple ar face parte din indexul Dow Jones ar fi a 9-a cea mai mare companie dupa venituri. Incasarile companiei din Cupertino din vanzarea de telefoane in ultimele 12 luni au depasit veniturile unor firme de renume precum Microsoft, Boeing sau Procter & Gamble.

Valoarea de $88,4 miliarde de dolari provenita din vanzarile iPhone se situeaza deasupra unor nume de rezonanta precum Intel, Coca-Cola, McDonalds sau Nike. Pentru a sublinia importanta acestui produs in structura Apple, publicatia mai mentioneaza ca vanzarile iPhone au fost mai mari decat veniturile provenite din toate celelalte produse la un loc. Incasarile din iPad, iMac, MacBook si iTunes au fost de $81 miliare dolari, o suma nicidecum neglijabila dar totusi mai mica decat cea provenita din vanzarea de telefoane.

Cand regretatul Steve Jobs a lansat originalul iPhone in 2007 el si-a propus sa obtina o cota de 1% din piata mondiala a telefoanelor mobile. Astazi iPhone detine 7% din piata si castiga 60% din profituri.

Noile telefoane iPhone 5s si iPhone 5c lansate saptamana trecuta pot conduce la o largire si mai mare a diferentei de venituri intre Apple si celelalte companii de renume. In doar doua zile dupa lansare compania din Cupertino a vandut 9 milioane de unitati si timpul de asteptare pentru un iPhone 5s a crescut considerabil. Noutati precum senzorul Tourch ID si parteneriatul cu China Mobile (cel mai mare operator de telefonie mobile din lume) au determinat analistii sa revizuiasca in crestere previziunile legate de evolutia actiunilor Apple.

sursa – appleinsider